Zelf ontwerpen, creëren en maken

Als kind al was ik altijd bezig met dingen maken en bedenken. In Caïro, waar ik opgegroeid ben, hadden we geen speelgoed en alles wat ik vond op straat, gebruikte ik om mee te spelen. Ik maakte voor mij en mijn vriendjes auto’s van medicijndoosjes, pistolen van hout, knijpers en elastiekjes of bedacht spelletjes met de afgekloven maïskolven van de straatventers.

Later wilde ik naar de technische school, maar mijn vader wilde graag dat ik naar de universiteit ging. Dus werd het de Kunstacademie, want ik was ook gek op tekenen.

Door mijn liefde voor hout en techniek, rolde ik op een gegeven moment in het meubel­makers­vak. Zo werkte ik als meubel­ontwerper in een houtfabriek, als meubelmaker in een interieur­fabriek en als assistent bij een beeldend kunstenaar.