Geluk en voorspoed

Ronde deurharp

In Den Haag zit een geweldige speelgoedwinkel, Rood met witte stippen. Karin, de eigenaresse, selecteert alle producten met veel zorg en liefde, en naast bestaande merken maakt zij ook ruimte voor handgemaakte producten. Zo heb ik mijn elfendeurtjes en houten slingers in de winkel mogen leggen, en bracht zij mij op het idee van een deurharp. Karins man maakte ooit een deurharp voor haar, en ze vroeg zich af of ik ook deurharpen zou kunnen maken voor de verkoop.

En zo dook ik in de wereld van de deurharpen. Het is oorspronkelijk een Scandinavische traditie, geïnspireerd door het Chinese gebruik van bellen en klokken rond deuren en ramen om de Chi (energie) te veranderen: goede energie naar binnen, slechte energie naar buiten. In Zweden gebruikte men snaren en kralen in plaats van bellen, en zo ontstond de deurharp. Het oorspronkelijke idee erachter was om boze geesten buiten de deur te houden, maar door de eeuwen heen veranderde dat naar het brengen van geluk en voorspoed aan een ieder die door de deur komt.

Wat mooi om met deze gedachte in het achterhoofd zelf aan de slag te gaan. Alles wat ik maak, maak ik met liefde, maar de deurharpen zijn extra speciaal, alsof ik een heel klein beetje bijdraag aan het geluk en de voorspoed die de deurharp geeft aan de koper.

Detail ronde deurharpOphanghaakje ronde deurharpRonde deurharp met 3 houten kralen

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.